Uitgelegd: Security Team as a Service
We weten allemaal dat organisaties te maken hebben met een toenemende verscheidenheid aan cyberdreigingen die een veelzijdige aanpak vereisen. Net zoals nieuwe regelgeving en wetten vragen om een actieve houding ten aanzien van cyber security. Tegelijkertijd is er een tekort aan echte security specialisten, laat staan een specialist die meerdere expertises heeft.
Security Team as a Service (STaaS) is dan ook de ideale oplossing voor organisaties die per direct aan de slag willen met hun cyber security of simpelweg de mensen niet kunnen vinden die voldoen aan een hoge standaard.
Bij DeepBlue kunt u gebruik maken van ons Security Team as a Service, waarbij wij de expertise van onze pentestprofessionals, incidentresponsteam, cyber forensische specialisten, experts in risicobeoordeling en meer hebben geïntegreerd en beschikbaar hebben gemaakt. Dit unieke concept biedt organisaties een allesomvattend team van specialisten zodat u in een keer beschikt over uw eigen cyber security team.
Inbegrepen
Uiteraard gaan wij proactief te werk en zijn meerdere diensten inbegrepen. Zo zullen wij binnen de overeengekomen periode tevens de cyberveiligheid van uw organisatie naar een hoger niveau brengen. Dit bereiken we door op voorhand een planning te maken om gedurende de periode uw organisatie te testen, u te begeleiden bij het implementeren van nieuwe en verbeterde controles en procedures en bij het mitigeren van gevonden zwakheden, om vervolgens nogmaals te testen. Alles in goede samenwerking met u, uw netwerkteam en eventuele andere partners in de keten.
Initiële beoordeling en risicomapping
De eerste fase in ons STaaS-model is een grondige risicobeoordeling van de scope. Deze cruciale stap omvat het identificeren van kwetsbaarheden binnen de netwerkarchitectuur, het gebruik van applicaties en gegevensverwerking van een organisatie. Onze specialisten in risicobeoordeling analyseren het dreigingslandschap van de organisatie nauwkeurig en categoriseren risico's op basis van ernst, exploiteerbaarheid en mogelijke impact op de organisatie. Door deze beoordeling af te stemmen op industrienormen en best practices, zorgen we ervoor dat organisaties een duidelijke beveiligingsbasislijn hebben.
Pentesting voor detecteren van technische kwetsbaarheden
Nu de fundamentele risico's zijn geïdentificeerd, gaat ons pentestteam over tot het uitvoeren van gesimuleerde aanvallen op de infrastructuur van de organisatie. In tegenstelling tot algemene kwetsbaarheidsscans, zijn onze pentests afgestemd op specifieke dreigingsscenario's die relevant zijn voor de industrie en het bedrijfsprofiel. Door gebruik te maken van een mix van geautomatiseerde tools en handmatige exploittechnieken, richten onze pentesters zich op kritieke systemen, applicatielagen en gebruikersomgevingen om risicovolle kwetsbaarheden te identificeren die geautomatiseerde tools mogelijk missen. Deze praktische aanpak stelt ons in staat om geavanceerde dreigingen te ontdekken, om zo een dieper inzicht te bieden in potentiële aanvalsvectoren.
Cybersecurity-roadmap
Nu we een duidelijk beeld van de risico’s en zwakheden hebben stellen we een roadmap op die is afgestemd op de specifieke behoeften van de klant, gericht op korte termijn- en lange termijn doelstellingen voor cybersecurity. De roadmap geeft prioriteit aan verbeterpunten en stemt beveiligingsinitiatieven af op budget en bedrijfsdoelen. Onze roadmap omvat kritieke aspecten van cybersecurity, zoals het verbeteren van netwerksegmentatie, het implementeren van geavanceerde oplossingen voor detectie en het verfijnen van gebruikerstoegangscontroles. We zorgen er ook voor dat het plan aanpasbaar of modulair is, zodat we kunnen reageren op nieuwe dreigingen en wettelijke wijzigingen.
Implementatie van nieuwe beveiligingsmaatregelen en -protocollen
Een sterk cybersecurity-framework is niet alleen afhankelijk van geavanceerde tools, maar ook van veerkrachtige processen en procedures. Ons STaaS-team werkt nauw met u samen om een breed scala aan beveiligingsmaatregelen te implementeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verbeteren van uw back-upbeheer en patchbeheer, maar ook aan onboarding- en offboardingbeleid om de toegang tot gevoelige gegevens en applicaties te controleren.
Daarnaast werken we aan incidentresponsprocedures en creëren we een actiegericht responsplan waarmee organisaties beveiligingsincidenten kunnen detecteren, beheersen en herstellen met minimale downtime. We stellen vooraf gedefinieerde rollen en verantwoordelijkheden vast, zodat het responsteam daadkrachtig kan optreden en de impact van een hack kan verminderen. Tevens bieden we begeleiding bij het integreren van nieuwe beveiligingstechnologieën, zoals endpoint detection and response (EDR)-systemen, extended detection and response (XDR) en zero-trust architectuurprincipes.
Alles-in-1 voor hedendaagse cybersecuritybehoeften
Het STaaS-model van DeepBlue beslaat op deze manier alle onderdelen die nodig zijn voor een degelijk cyber security beleid. In een keer en zonder de last en kosten van het samenstellen van een eigen team .
Door de sterke punten van onze cyberforensics-, incidentrespons-, pentest- en risicobeoordelingsteams te combineren, bieden we een samenhangende service. Die afgestemd is op de unieke behoeften van elke klant. Wij voorzien u per direct van de kennis en expertise die nodig zijn om cyberdreigingen voor te blijven en beveiliging operationeel en bereikbaar te maken voor u als organisatie.
Wilt u meer weten over deze of een van onze andere maatwerk diensten neem dan contact met ons op via info@deepbluesecurity.nl of bel ons op 070 800 2025